Yassıada Projesi Son Durum | 26 Nisan 2024İmar Haber

26 Nisan 2024 - 20:04

Yassıada Projesi Son Durum

27 Mayıs 1960 darbesiyle Başbakan Adnan Menderes’in, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ile Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ın idam kararının verildiği ada, Demokrasi ve Özgürlük Adasına Dönüştürülecek.

Yassıada Projesi Son Durum
Son Güncelleme :

02 Ocak 2020 - 11:25

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/yassiada-projesi-son-durum/14934/" title="facebook">

Yassıada’yı demokrasi ve özgürlük adasına dönüştürme projesinde son durum havadan görüntülendi. Görüntülerde inşaat çalışmalarının son hızla devam ettiğini ve idam kararının verildiği salonun da restorasyon çalışmalarında sona gelindiği görülüyor. Yassıada’nın kongre merkezi, otel ve müzeye dönüştürülmesi projesine dair sosyal medyada bazı fotoğraflar paylaşılarak adanın betona dönüştürüldüğü eleştiriliyordu.

Yassıada projesini üstlenen MESA tarafından yapılan açıklamada sadece birkaç ağacın yerinin değiştirildiği ve 120 yeni ağaç ekleneceği ve adanın doğa dokusunun 3 katına çıkarılacağı taahhüt edildi.

1. derece doğal ve tarihi sit, 3. derece arkeolojik sit alanı olan Yassıada’nın otel ve kongre merkezi inşaatı ses getirmeye devam ediyor.  Projenin maliyeti şu ana kadar ortaya çıkan tabloya göre 500 milyon lira, adadaki otel 125 odalı olacak, 30 civarında betonarme bungalov, 600 kişilik konferans salonu, cami, müze ve sergileme alanı bulunacak. Şubat 2020 yılında tamamlanması planlanan adanın; taahhüt edilen bitiş planı aşağıdaki gibi olacak.

Yassı Ada Tamamlanınca Böyle Olacak

yassiada-bitince-boyle-olacak