Yozgat Belediye Meclis Toplantısı Kararları | 19 Nisan 2024İmar Haber

19 Nisan 2024 - 05:56

Yozgat Belediye Meclis Toplantısı Kararları

Aralık Ayı Yozgat Belediye Meclis toplantısında suya zam talebi Belediye Başkanı Celal Köse’nin vetosu ve meclis üyelerimizin oy birliği ile iptal edildi.

Yozgat Belediye Meclis Toplantısı Kararları
Son Güncelleme :

08 Aralık 2019 - 23:43

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/yozgat-belediye-meclis-toplantisi-kararlari/13791/" title="facebook">

Şebekenin yenilenmesi ile maliyetlerin düşeceğini dile getiren Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse su zammı yapılmaması gerektiğini vurguladı.

 

Başkan Köse yaptığı açıklamada:

”Bu geçmişten bu zamana böyle devam ediyor. Bunun bir numaralı nedeni de şehir şebekesinde ki kayıp kaçak oranının çok olması. Normalde 1 Milyon 800 Bin TL maliyetle ilimize getirdiğimiz suyun 3’te 2’lik bir kısmını kayıp kaçağa veriyoruz. Dolayısıyla 1 Milyon 200 Bin TL’lik suyu yerin altına enjekte ediyoruz. Zararın büyük kısmı da bu. Nasip olursa şehir şebeke su hattını yenileyeceğiz. Belki 6 ay belki de 1 sene sonra bu kayıp kaçağı önlediğimiz zaman bu zararımız bitmiş olacak. Hemşehrilerimizin geçim sıkıntısı var. Çok şeye zam geldi. Suya zam yaparak belediyemizin menfaatlerini korumuş olacağız. Ancak bu seferde vatandaşımızı üzmüş olacağız. Komisyondan gelen teklife göre yüzde 25 zam yapılması gerek. Ancak evlerde kullanılan sularımızın zamsız bir şekilde kullanılması düşüncesindeyiz. Şebeke değişip kaçaklar önlendiğinde bu zarar ortadan zaten kalkmış olacak. Biz konutlarda kesinlikle zam yapmayalım” dedi.

 

Belediye Başkanı Köse’nin açıklaması sonrasında su faturalarına yapılacak zam talebi oy birliği ile reddedildi.