"Yunus'un Dilinden" programına Hayati İnanç konuk oldu | 28 Mart 2024İmar Haber

28 Mart 2024 - 11:38

“Yunus’un Dilinden” programına Hayati İnanç konuk oldu

YUNUS’UN DİLİNDEN PROGRAMINA HAYATİ İNANÇ KONUK OLDU

Son Güncelleme :

01 Aralık 2020 - 11:30

“Yunus’un Dilinden” programına Hayati İnanç konuk oldu

Tuzla Belediyesi sosyal medya hesaplarından korona virüs salgını sonrası başlattığı canlı yayınlarına devam ediyor. Tuzla Belediyesi’nin Instagram sayfasında canlı olarak yayınlanan programına konuk olan Hayati İnanç, Yunus Emre’nin hayatını anlattı.

Tuzla Belediyesi, korona virüs salgını sonrasında hayata geçirdiği canlı yayınlarına devam ediyor. Geçen ay açılan 2020-2021 yılı Yunus Emre Kültür Sezonu’nun ilk sergisi olan ‘Yunus’un Çağrısı’ ile Yunus Emre’nin hayatını sanatseverler ile buluşturan Tuzla Belediyesi, bu sefer de Yunus Emre’nin hayatını izleyiciler ile buluşturdu. Konuşmasında üslubu, hayata dair verdiği örneklerle katılımcılar tarafından ilgiyle dinlenen Hayati İnanç, Tuzla Belediyesi sosyal medya hesabı olan Instagram sayfasında canlı yayınla Yunus Emre’yi, öğretilerini, Allah aşkını ve dünyaya bakış açısını anlattı. “Yunus’un Dilinden” söyleşi programı Selahaddin Kocaaslan’ın moderatörlüğünde gerçekleşti.

“Yunus bizden biridir”

Yunus Emre’nin hayatını anlatan Hayati İnanç, “Yunus Emre’nin günümüzde hala anılıyor olmasının görünür sebebi, ifadedeki billur ve saf eda. Çok güzel Türkçe tasavvuru ama hakiki sebep elbette başkadır. Bu sebep, hak aşığı olmaktan başka bir şey değildir. Yani, Allah sevdiği kulunu sevdiriyor. Kimsenin elinde olmadan gönüller ona dönüyor. ’Bizim Yunus’ deriz. Evden biridir sanki. Bizden biridir. Her evin Yunus’udur o. Herkes onu tanır. Bizi burada bu platformda izleyiciler ile buluşturan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve ekibine de teşekkür ederim” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.