İzmir'de Deprem Sonrası Son Durum! | 20 Nisan 2024İmar Haber

20 Nisan 2024 - 03:27

İzmir’de Deprem Sonrası Son Durum!

Arama kurtarma çalışmalarının aralıksız devam ettiği İzmir’de hayatını kaybedenlerin sayısı 69’a yükseldiği duyuruldu.

İzmir’de Deprem Sonrası Son Durum!
Son Güncelleme :

01 Kasım 2020 - 20:54

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/izmirde-deprem-sonrasi-son-durum/22601/" title="facebook">

İzmir’in Bayraklı ilçesinde deprem sonrası yıkılan Rıza Bey, Yağcıoğlu, Yılmaz Erbelek, Doğanlar, Emrah apartmanı ve Barış sitesi bloklarında arama kurtarma çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Zaman zaman çalışmalar enkaz altından gelebilecek yardım seslerini duyabilmek için kısa süreli durduruluyor. Enkaza dönüşen apartmanlarda arama kurtarma çalışmalarının vinçler ve iş makinaları ile devam ettiği belirtildi.

deprem

Yıkılan apartmanların çevresinde çadırlar kurularak ev sahipleri ve yakınlarının kalması sağlanıyor. Arama kurtarma çalışmaları nedeniyle şehrin bir çok yolu trafiğe kapatıldı. Arama kurtarma çalışmaları halen devam ederken; yıkım tehlikesi olan binaların iş makineleri tarafından yıkımına başlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: “İzmir depreminde, binasına giremeyecek, eşyasını alamayacak vatandaşlara eşya yardımı, yıkılan veya yıkılma riski bulunan ağır hasarlı binalara ilişkin bütün vatandaşlara da kira yardımı yapılacağı açıklamasında bulunarak; hasarlı binalara girilmemesi konusunda vatandaşlarımızı bir kez daha uyarmak istiyorum.” dedi.

deprem-yardimi

Arama kurtarma çalışmaları üçüncü gününde de hızla devam ederken, tüm il ve ilçe belediyeleri depremzedelere yardım ulaştırmak isteyen vatandaşlardan toplanan yardımları İzmir’e ulaştırmaya çalışıyor. Yardımlar İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından toplanacak, dağıtım faaliyetleri ise Bayraklı Belediyesi tarafından yapılacak. Yardımda bulunmak vatandaşlar bağlı bulundukları belediyelere başvurabilirler.



Bayraklı İmar Haberleri