Kanal İstanbul ÇED Raporu Onaylandı | 26 Nisan 2024İmar Haber

26 Nisan 2024 - 14:16

Kanal İstanbul ÇED Raporu Onaylandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul ÇED raporunun bugün itibarıyla onaylandığını bildirdi.

Kanal İstanbul ÇED Raporu Onaylandı
Son Güncelleme :

17 Ocak 2020 - 23:01

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/kanal-istanbul-ced-raporu/15481/" title="facebook">

Bakan Kurum Çevre ve Şehircilik Bakanlığı binasında gazetecilerin Kanal İstanbul Projesi ve gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Kanal İstanbul Projesi’nin ÇED sürecinde itirazları değerlendirmeyi bitirdiklerini ve raporunu bugün itibarıyla onayladığını açıkladı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Murat Kurum;

Bir gazetecinin; Akıllı Şehirler Programı’nda yaptığı konuşması üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP’li belediye başkanlarının programı terk ettiği ve CHP’li Özgür Özel’in: “Açıklamalarla belediyeleri ezdirmeyiz.” şeklindeki sözlerini hatırlatması üzerine, amaçlarının kimseyi ezmek ve ezdirmek olmadığını belirtti.

Bunun aksine katılımcı, çevreyi ve doğayı koruyan, milletin menfaatlerini içeren projeler gerçekleştirmeye çalıştıklarını vurgulayan Kurum, 18 yıllık AKP iktidarı sürecinde yaptıkları tüm projelerde, attıkları her adımda önceliklerinin çevre ve doğa olduğunun söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın “Hayalim” dediği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu‘nun ise “Cinayet” dediği Kanal İstanbul için hazırlanan ÇED raporu ile ilgili detaylar şu şekilde:

ÇED (Çevre Etki Değerlendirme) raporu hazırlanırken güzergah, çevresel duruma yönelik ölçüm ve analiz, sosyal etki ve kültürel miras, flora-fauna etki değerlendirme çalışmalarının sonuçları ele alındı ve Kanal İstanbul Projesi için seçilen güzergahın detaylı saha etütleri yapıldı.

İşte Kanal İstanbul ÇED Raporunun Tam Metni:




KANAL İSTANBUL ÇED RAPORU İNDİR