Sonbaharın sürpriz misafirleri | 19 Mart 2024İmar Haber

19 Mart 2024 - 09:05

Bursa Gölyazı Avrupa’nın En Güzel 30 Kasabası Listesinde

BURSA’NIN GÖZ BEBEĞİ VE JAPONLARIN “AVRUPA’NIN EN GÜZEL 30 KASABASI” LİSTESİNDE BULUNAN GÖLYAZI, GÜZ MEVSİMİNİN EN GÜZEL GÜNLERİNİ YAŞIYOR. GÖLYAZI, YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN YANI SIRA, BU GÜNLERDE BİNLERCE KİLOMETRE UZAKTAN SICAK DİYARLARA GÖÇ EDERKEN KONAKLAYAN KUŞLARA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR.

Son Güncelleme :

07 Aralık 2020 - 11:05

1

Bursa’nın göz bebeği ve Japonların “Avrupa’nın En Güzel 30 Kasabası” listesinde bulunan Gölyazı, güz mevsiminin en güzel günlerini yaşıyor.

2

Gölyazı, yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra, bu günlerde binlerce kilometre uzaktan sıcak diyarlara göç ederken konaklayan kuşlara da ev sahipliği yapıyor.

3

Uluslararası birçok ödüle sahip, Türkiye’nin tanınmış doğa fotoğrafçılarından Orhan Turhan, kısa süreliğine Gölyazı’da konaklayan kuşların en güzel anlarını fotoğraflayıp ölümsüzleştiriyor.

4

Fotoğrafçı Orhan Turhan, sabahın ilk ışıklarında kamufle olarak göle girip çekimlerini büyük bir titizlikle gerçekleştiriyor.

5

Turhan, küresel ısınmanın yol açtığı kuraklık ve yağışların olmamasından göl sularının çekildiğini, çevre kirliliği ve gıda zincirinin azalmasının getirdiği sıkıntılardan dolayı kuşların sayılarının azaldığını, eskisi kadar kuş çeşitliliğinin olmadığını söyledi.

6

Gölyazı, Bursa ilinin Nilüfer ilçesine bağlı bir mahalledir.

7

Bursa-İzmir karayolunun 35. kilometresinden güneye sapıldığında 7 km içeride bulunan Gölyazı, Uluabat Gölü kıyısındaki iki alçak tepeden oluşan küçük bir yarımada üzerine kurulmuştur.

8

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dahil edilmek istenen Gölyazı, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra çeşitli kuş türlerine de ev sahipliği yapıyor.

9

Pelikan, akbalıkçıl, sumru, karabatak ve çeşitli ördek türlerinin uğrak yeri haline gelen Gölyazı, özellikle geçmiş yıllarda alanın büyük sayılarda kışlayan su kuşu barındırdığı bilinmektedir.