Türkiye Yeni Doğalgaz Kaynakları Buldu | 19 Nisan 2024İmar Haber

20 Nisan 2024 - 01:19

Türkiye Yeni Doğalgaz Kaynakları Buldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Cuma günü vereceğimiz müjde ile Türkiye’de yeni bir dönem açılacak” sözleriyle; sondaj çalışmalarına devam eden gemilerimizin doğalgaz kaynağı bulduğunu işaret etti.

Türkiye Yeni Doğalgaz Kaynakları Buldu
Son Güncelleme :

20 Ağustos 2020 - 11:20

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/turkiye-kendi-dogalgazini-buldu/19391/" title="facebook">

Yabancı basın Karadeniz olarak belirtilen doğalgaz kaynağının aslında Akdeniz’de olduğunu iddia ediyor. Euronews iddiasına gerekçe olarak Cumhurbaşkanlığı kaynaklarını gösterdi.

Euronews haberinde Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının, “Gaz kaynağının Akdeniz değil, Karadeniz’de bulunduğu iddiasının stratejik ve hedef şaşırtma amaçlı olabileceğini”belirttikleri bilgisine yer verdi. Ayrıca bulunan gaz kaynağının da hidrokarbon olduğunu yazdı. Euronews haberinin devamında Tüpraş hisselerinin yükseldiğini ve Türkiye ile Rusya arasında Covid-19 aşısı için protokol imzalandığını da belirtti.

Türkiye Basınından Yanıt Gecikmedi:

Habertürk’te yayımlanan habere göre; bulunan doğalgaz kaynağının Zonguldak Karadeniz Ereğlisi açıklarında ve Kırklareli Vize ilçesine bağlı Kıyıköy’de olduğu; Karadeniz Ereğlisi açıklarında bulunan Tuna-1 isimli bölgesindeki gazında “iyi nitelikte” olduğunu yazdı.

kiyikoy

En net açıklamanın ise bu Cuma günü Cumhurbaşkanı tarafından yapılacağı biliniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bunun işaretini “Cuma günü vereceğimiz müjde ile Türkiye’de yeni bir dönem açılacak” sözleriyle vermişti.

Rezerv Miktarı Ne Kadar?

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığından (TPAO) yapılan açıklamada, 21 Ağustos’ta, Batı Karadeniz’de Türkiye’nin Münhasır Ekonomik Bölgesinde yer alan Sakarya Gaz Sahası’nda büyük bir keşif yapıldığı anımsatıldı.

Sakarya bloğunda açılan ve keşif yapıldığı duyurulan Tuna-1 Kuyusu’nun Ereğli’nin 175 kilometre kuzeyinde yer aldığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Kuyu sondaj operasyonu, en son teknoloji ile donatılmış Fatih Derin Deniz Sondaj Gemisi ile gerçekleştirilmiştir. Kuyunun bulunduğu bölgede su derinliği 2 bin 117 metre, son derinlik ise 4 bin 775 metre olmakla birlikte, kuyuda Erken Pliyosen-Geç Miyosen yaşlı 30 metrelik gaz ihtiva eden ilave bir rezervuar seviyesi tespit edilmiştir. Kuyu sondajının tamamlanmasını müteakip rezerv miktarı, eklenen 85 milyar metreküple toplam 405 milyar metreküp olarak saptanmıştır. Sakarya Gaz Sahası’ndaki keşif, bugüne kadar Karadeniz’de gerçekleştirilmiş en büyük keşif olmasının yanı sıra bu yıl dünyada denizlerde gerçekleştirilen keşifler arasında da birinci sırada yer almaktadır.”

Dünyada Doğalgaz Tüketimi En Fazla Olan Ülkeler

2018-dogalgaz-tuketimi

Kırklareli İmar Haberleri