Arzuhan DOĞAN | 28 Mart 2024İmar Haber

28 Mart 2024 - 22:49

Arzuhan DOĞAN

Arzuhan Doğan Yalçındağ Kimdir?
Yaşamı, eğitimi, kariyeri, eşi, çocukları, doğum yılı, almış olduğu ödüller…

Son Güncelleme :

10 Mart 2020 - 21:18

Arzuhan DOĞAN

Arzuhan Doğan (Yalçındağ)

Doğum: 1964 – İstanbul

Eşi: Mehmet Ali Yalçındağ

Saint Michel Fransız Lisesi’ni bitirdi. Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümü mezunudur.

İngiltere’de İşletme tahsilini tamamladıktan sonra 1990 yılında profesyonel iş yaşamına başlamıştır.

1990-1993 yıllarında Milpa bünyesinde, Alman Quelle firması ile birlikte Mail Order şirketini kurmuş ve yöneticiliğini yapmıştır.

1994-1995 yılları arasında Alternatif Bank’ın kuruluş çalışmalarına katılmış ve bankanın faaliyete geçmesiyle beraber Yönetim Kurulu’nda yer almıştır.

1995-1996 yılları arasında Milliyet Dergi Grubu’nun yönetiminde göreve başlamış ve Finans Bölümünün sorumluluğunu üstlenmiştir.

1996-2005 yıllarında CNN International ve bugün CNN Türk olarak bilinen Doğan Yayın Holding arasında ortak girişim başlatmadan önce Kanal D televizyon kanalında on yıl geçirdi.

2005 yılından bu yana Doğan TV Yönetim Kurulu Başkanı ve Doğan Holding Yönetim Kurulu başkanıdır.

TÜSİAD’ın seçilmiş ilk kadın başkanıdır. Ayrıca Avrupa Birliği’nin kadın girişimleri programlarında liderlik rolü bulunmaktadır.

Avrupa Birliği için Kadın İnisiyatifinin kurucu başkanı olarak da Türkiye adına AB ülkelerinde lobi çalışmalarını yürütmüş olan Arzuhan Doğan Yalçındağ, Aydın Doğan Vakfı’nın ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) kurucu üyesi olmuştur. Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Türk-Amerikan İş Adamları Derneği, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı üyesi olan Yalçındağ, aynı zamanda İstanbul Modern Sanat Müzesi Yönetim Kurulu üyesidir.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dışişleri Bakanlığı yaptığı dönemde, Arzuhan Doğan Yalçındağ’ı Türkiye’nin AB nezdinde fahri büyükelçisi olarak görevlendirdi, o da bu sıfatla Türkiye’nin AB üyeliği için Kadın Girişimini başlattı.

2020 Yılı Forbes Türkiye’nin En Zenginleri Listesine 100. sıradan giriş yapmıştır.

Ödülleri:

  • Dünya Ekonomik Forumu (WEF) tarafından Genç Global lider seçilmiştir.
  • 2009’da İtalya Cumhuriyeti’nin Kumandan (Commendatore dell’Ordine della Stella d’Italia) nişanı verildi.

Arzuhan DOĞAN Haberleri

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.