Begümhan DOĞAN | 29 Mart 2024İmar Haber

29 Mart 2024 - 05:24

Begümhan DOĞAN

Son Güncelleme :

11 Mart 2020 - 15:19

Begümhan DOĞAN

Begümhan Doğan (Faralyalı)

Doğum: 01 Ocak 1976 – İstanbul

Baba-Anne: Aydın ve Sema DOĞAN

Eşi: Ahmet Faralyalı

Çocukları: 2

Lisans öğrenimini London School of Economics’te Ekonomi ve Felsefe alanlarında tamamlamış ve Stanford Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde (ABD) yüksek lisans eğitimi almıştır.

Kariyer hayatına New York’ta Arthur Andersen danışmanı olarak başladı ve daha sonra Avrupa’nın önde gelen medya ve teknoloji firmalarına danışmanlık yaptı.  Bu deneyiminin ardından Londra Monitor Grup’da, Avrupa’nın önde gelen medya ve teknoloji şirketlerine yönelik yeniden yapılandırma projelerinde danışmanlık yapmıştır.

Begüm Doğan Faralyalı, 2004 yılında Doğan Medya Grubu’na uluslararası büyüme ve yabancı yatırımlardan sorumlu Başkan Yardımcısı olarak katılmıştır. 2007 yılında, Romanya’nın ulusal eğlence kanalı olan ve halen Romanya’nın en çok izlenen 3 kanalından biri olan Kanal D Romanya’nın kuruluş sürecinde yer almıştır. Faralyalı 2009 yılında Star TV’nin CEO’luğunu, 2010 yılında da Kanal D ve CNN Türk’ü de bünyesinde bulunduran Doğan TV Holding’in Başkanlığı’nı üstlenmiştir.

Ocak 2012’den itibaren enerji, sanayi, medya, finans, turizm ve gayrimenkul geliştirme sektörlerinde faaliyet gösteren Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir. Faralyalı aynı zamanda Doğan Egmont ve Doğan Burda Dergi Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir.

Begüm Doğan Faralyalı, Stanford Üniversitesi İşletme Okulu (GSB), UNDP Gelişmekte Olan Özel Sektör Uluslararası Istanbul Merkezi danışma kurulu, TUSIAD (Türk Sanayi ve İş Adamları Derneği), GİF (Global İlişkiler Forumu) WEF (Dünya Ekonomik Forumu), BSDC (İş ve Sürdürülebilir Kalkınma Komisyonu) üyesi olan Faralyalı, WWF (Dünya Doğayı Koruma Vakfı) mütevelli heyeti üyesi ve genç sosyal girişimcilerle çalışan sivil toplum kuruluşu YGA (Young Guru Akademisi)’nın düş ortağı da olan Faralyalı, Türkiye’de “Ortak Değerler Hareketi”nin kurucusu, sözcüsü, Değer Odaklı Toplum için gönüllü elçidir.

2020 Yılı Forbes Türkiye’nin En Zenginleri Listesine 100. sıradan giriş yapmıştır.

Begümhan DOĞAN Haberleri

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.