Erden TİMUR | 19 Mart 2024İmar Haber

19 Mart 2024 - 17:00

Erden TİMUR

Erden TİMUR Kimdir? Eşi, Çocukları, Yaptıkları, Konut Projeleri, Hayatı, Doğum Yeri, Memleketi, Doğum Tarihi, Kaç Yaşında, Eğitimi, İş Hayatı ve Kariyer Geçmişi

Son Güncelleme :

12 Mart 2020 - 0:39

Erden TİMUR

Doğum: 16 Kasım 1981 – Mersin

Eşi: Emine TİMUR

Çocukları: Ala Bade ve Yusuf TİMUR
2000 yılında Orta öğrenimini Tarsus Amerikan Koleji’nde tamamladı.
2005 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

London School of Economics’te ekonomi eğitimi alan Timur, 2010 yılında kurduğu Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım A.Ş. ile iş hayatına atıldı.

Timur Holding, 1977 yılından beri demir çelik, akaryakıt ve arazi geliştirme sektörlerinde faaliyet göstermiştir. Enerji, lojistik, inşaat, teknoloji ve turizm sektörlerinde çalışmalar yapmaktadır. Bugüne kadar toplam 200 bin metrekareden fazla inşaat projesini hayata geçirmiştir. İlk sırada arazi geliştirme sektörü olmak üzere, faaliyet gösterdiği bütün sektörler dahil 350 milyon dolara yakın proje üretmiştir.

Yarattığı Foldhome ve Foldoffice konseptleriyle sektöre birçok ilk kazandıran Timur, Nef markalı konut sektöründe geçen yılı ciro, satış ve teslimatta üç ayrı rekorla kapattı. Geçen yıl 1.950 konut satışından 1,5 milyar lira ciro elde eden şirket son iki yılda 3 bin 850 adetlik konut teslimatına imza attı. Nef, bu rakamlara göre tam dört yıl üst üste konut satışında sektör liderliğine imza atmış oldu.

Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur da servetini 50 milyon dolar artırarak 450 milyon dolara çıkardı. Nef, geçen yıl Galatasaray’ın ana sponsoru olarak dikkatleri üzerine çekmişti.

2020 Yılı Forbes Türkiye’nin En Zenginleri Listesinde bu yılki listenin En Genç Zenginleri olarak dikkat çekerek, 100. sıradan giriş yapmıştır.

Erden TİMUR Haberleri

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.