
Mustafa Masatlı Kimdir?
Doğum: 26 Kasım 1969 (Çorum – Sungurlu)
Eş: Esra
Çocuklar: 3
Mezuniyet: İstanbul Üniversitesi – Siyasal Bilgiler Fakültesi – Kamu Yönetimi
Meslek: Kaymakam, Vali
İlk, Orta ve Lise öğrenimini Ankara ve Sungurlu’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. C.Ü. Yönetim ve Çalışma Sosyolojisi A.B.D.’nda Yüksek Lisans yaptı.
1994 yılında Tokat Kaymakam Adayı olarak görevine başladı. 8 ay süre ile İngiltere’de bulundu.
Küre (Kastamonu) ve Yapraklı (Çankırı) Kaymakam Vekili olarak çalıştı.
Ulaş (Sivas), Bahçesaray (Van), Demre (Antalya), Alaçam (Samsun), Gerede (Bolu), Tekirdağ Vali Yardımcılığı ve Tekirdağ İl Özel İdare Genel Sekreterliği, Kayseri Vali Yardımcılığı’ndan sonra 28.07.2015 tarihinde Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı, Ardahan Valisi, 10 Haziran 2020’de yayınlanan valiler kararnamesiyle Amasya Valisi ve 27 Haziran 2023 tarihinde Hatay Valisi olarak atandı.
İyi derecede İngilizce bilen Mustafa Masatlı evli ve 3 çocuk babasıdır.
Saffet Arıkan Bedük’ün başkanı olduğu Türk İdareciler Derneği ve İçişleri Bakanlığı tarafından 10 Ocak İdareciler Gününde organize edilen törenle Bursa Mustafakemalpaşa Kaymakamı Mustafa Masatlı, Şehit Kaymakam Ersin Ateş Başarı ve Hizmet Ödülü’ne layık görüldü.
Gölbaşı Vilayetler Evinde Yılın İdarecisi ödülünü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun elinden alan Çorumlu Kaymakam Masatlı, 100 bine yakın nüfusa sahip olan Mustafakemalpaşa ilçesine hizmet etmekten dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.
Mustafakemalpaşa’da yaklaşık 16 bin Roman vatandaşında ikamet ettiğini belirten Kaymakam Masatlı, ekonomisinin tarım, hayvancılık, tarımsal sanayi ve mermer Sanayine dayanmakta olduğuna dikkat çekti. Yaklaşık 32 farklı çalışma ve proje yürütüldüğünü ifade eden Masatlı, “Uygulanan projelerin ve yapılan çalışmaların amacı eğitim, sağlık, ilçe ekonomisine katkı sağlamak. Ayrıca yardımlaşma, sosyal hayata entegre olma, kişisel gelişim, meslek edindirme, erken yaşta evliliğin önlenmesi, madde bağımlılığından uzak durulması gibi projeler ele alınmaktadır. Çalışmalar üç ana grup altında yürütülürken, Kalbimiz Sizinle Projesinden 5 bin kişi, Elele Engelsiz Hayat Projesinden 110 kişi, Hijyen ve Sağlıklı Beslenme Eğitimi Projesinden 600 kişi ve buna benzer projelerden yaklaşık 300 kişi faydalandı” diye konuştu.
Roman açılımı sayesinde pek çok proje uygulandığını belirten Mustafa Masatlı, “Soruna yakın olan çözüme de yakın olur anlayışıyla yürütmüş Çınar Projesi ve Aile İçi İletişim Projesinden 500 kişi, Okula Gidiyorum Geleceğe Bir Adım Daha Atıyorum Projesinden 971, Evlilik Mi Evcilik Mi? Projesinden bin kişi, Gündelik Yaşama Son Projesinden 815 kişi ve buna benzen projelerden yaklaşık 5 bin kişi faydalanmıştır. Bu projelere ilaveten Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı-Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) kurulmuştur. SODAM’da 16 kurs aynı anda hizmet vermekte olup yaklaşık 325 kursiyer yararlanmaktadır. Bu proje ve çalışmalardan beklenen sonuçlar elde edilmeye başlanmıştır. Yapılan projelerin tespit edilebilen harcama miktarı ise 1 milyar 817 bin 995 liradır. Bu harcamaların 1 milyar 317 bin 987 liralık kıskı kamu kaynağı değildir” şeklinde konuştu.
Yürüttüğü Projeler ve Kazandığı Ödüller
- Türkiye Muhtarlar Federasyonun 02/06/2026 sayılı 2026/8 No’lu kararınca 6 Şubat Asırların Felaketi depremler sonrasında yaptığı çalışmalar sebebiyle “Yılın Valisi” ünvanı verildi.
- Amasya Belediyesince Amasya ilinde bir caddeye Vali Mustafa MASATLI ismi verildi,
- Amasya-Suluova Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Kararı gereği 6 Nolu Cadde’ye Vali Mustafa MASATLI Caddesi ismi verildi.
- Mustafakemalpaşa (Bursa) İlçesinde Dini Külliyeye “Dere Mahalle Kaymakam Mustafa MASATLI Dini Külliyesi” ismi verildi,
- Mustafakemalpaşa Belediyesince “Fahri Hemşerilik Beratı” verildi,
- 2016 Yılında Türkiye’de verilen Şehit Kaymakam Ersin ATEŞ Üstün Hizmet ve Başarı Ödülleri kapsamında “Yılın İdarecisi Seçilmesi ve Yılın İdarecisi Ödülü” verildi.
- 15 Temmuz kalkışmasına karşı çalışmasından dolayı dönemin Başbakanı Binali YILDIRIM tarafından “Teşekkür Mektubu” aldı.
- Bulgaristan’ daki Soydaşlarımızla ilgili yaptığı çalışmalardan dolayı, Dışişleri Bakanı tarafından “Teşekkür Belgesi” verildi.
- Alaçam Belediye Meclisince Hükümet Konağının karşısındaki sokağa “Kaymakam Mustafa MASATLI” ismi verildi.
- Alaçam Göçkün Köyü Bölgesinde 240 dekar alana ağaçlandırma yapılarak “Mustafa MASATLI Ormanı” ismi verildi.
- Alaçam Belediye Meclisince “Fahri Hemşerilik Beratı” verildi.
- Demre Belediye Meclisince İlçe içindeki ana caddeye “Mustafa MASATLI Caddesi” ismi verildi.
- Demre Belediye Meclisince “Fahri Hemşerilik Beratı” verildi.
- Bahçesaray Belediye Meclisince “Fahri Hemşerilik Beratı” verildi.
- Bahçesaray Belediye Meclisince en büyük mahallesine “Sungurlu Mahallesi” ismi verildi.
- Ulaş Belediye Meclisince “Fahri Hemşerilik Payesi ve Beratı” verildi.