Necdet ÜNÜVAR | 26 Nisan 2024İmar Haber

26 Nisan 2024 - 05:55

Necdet ÜNÜVAR

Necdet Ünüvar Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında, Eğitimi, Ünvanı, Görevleri, Hangi Partiden, Biyografisi, TBMM, Nerede Rektör

Son Güncelleme :

14 Ağustos 2020 - 4:07

Necdet ÜNÜVAR

Prof. Dr. Necdet Ünüvar

Doğum: 6 Haziran 1960 (Adana-Ceyhan)

Tıp Doktoru ve Öğretim Üyesi olan Necdet Ünüvar’ın babasının adı Halil, annesinin adı Müzeyyen’dir.

İlk ve Orta öğrenimini Erdemli’de tamamladı.

1984 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. İç Hastalıkları ile Endokrinoloji ve Metabolizma ihtisaslarını Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tamamladı. Doçent ve Profesör oldu. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Başkanlığı görevini yürüttü.

1985-1986 yılları arasında Mardin SSK Dispanserinde zorunlu hizmetini tamamladı.

1986-1991 yılları arasında Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2. İç Hastalıkları Kliniğinde Başasistanlık yaptı.

1993 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalında Yardımcı Doçent oldu.

1994-1996 yılları arasında Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları alanında Uzmanlık Eğitimini tamamladı.

1996 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalında Doçent, 1998 yılından itibaren Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı oldu.

2001 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalında Profesör oldu.

2002-2007 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı yaptı.

23.24.25. ve 26.  dönemlerde AKP’den Adana Milletvekili olarak seçildi.

7 Araştırma Komisyonunda başkanlık ve üyelik yaptı. 2 İhtisas Komisyonunda görev alarak 23. ve 24. Dönem Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği yaptı. 24. Dönemde Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığı ve Uyuşturucu ile Mücadele Kurulu Başkanlığı yaptı. Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanıdır.

Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği üyesi, İVEK Vakfı, Adana Sağlık Turizm Derneği ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneklerinin Kurucu üyesidir. Evli ve 3 çocuk sahibi olan Ünüvar’ın  “Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıklarında Tedavi”, “Her Dem Erdem”ve “Dijital Siyaset” adlı 3 kitabı bulunmakta ve ingilizce bilmektedir.

14 Ağustos 2020 tarihli resmi gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Ankara Üniversitesi yeni rektörü olarak atandı.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

NECDET ÜNÜVAR HABERLERİ

(English)

Necdet Ünüvar, born in Adana/Ceyhan at 6th June 1960. His father’s name is Halil and his mother’s name is Müzeyyen.

Medical Doctor and Lecturer Prof. Dr.: Graduated from Atatürk University. He completed expertise about Internal Diseases with Endocrinology and Metobolism in Ankara Education and Research Hospital. He became Associate Professor and Professor. He also implemented presidency of Endocrinology and Metabolism Science Field. He worked as Undersecretary of Ministry of Health from 12.12.2001 to 08.05.2007.

He elected as Adana City Member of Parliament in 23rd and 24th periods. He worked in 6 research commissions. He was president in 3 of them (Drug and Substance Addiction, IT and Internet and Violence in Health Sector), he was deputy president in 1 of them (Lost Children) and he was member in 2 of them (Muhsin Yazıcıoğlu). He assigned to 2 expertise commissions. He worked as member in Planning and Budget Commission in 23rd and 24th periods, he elected as president of Health, Family, Labour and Social Affairs Commissions in 24th periodIn addition, his presidency for Turkish-Azerbaijan Friendship Group and the membership in Committee of Coordination for Fighting Against Drugs are still going on.

He is married and has 3 children who Ünüvar the “Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıklarında Tedavi”,” “Her dem Erdem” and “Dijital Siyaset” has 3 books from and speak English.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.